Kamis, 30 Januari 2014

Varje levande människa vill och längtar efter ett lyckligt liv

Varje levande människa vill och längtar efter ett lyckligt liv , Pulau Pari fredligt, välmående , full av säkerhet och fred , eller så kan man säga att Vegas liv , eftersom den mänskliga naturen är alltid dras till saker som kan blidka den anda och lycka i sina lemmar , så många olika sätt och insatser som vidtagits för att uppnå Vegas liv .

Kära läsare , en riktig Vegas , som bygger på en känsla av kärlek och medkänsla , för mycket meningsfullt och värdefullt i ett hushåll . Tänk , för en man eller en kvinna som kommer att bygga ett hem genom knuten , verkligen hoppas och strävar efter att skapa ett hushåll Vegas , eller för dem som har genomgått familjeliv ständigt sträva efter att uppnå Vegas liv .

NATUR Vegas HUSHÅLLS LIFE

Kära läsare , har nämnts tidigare att varje person , särskilt de som har gift sig dem , och säkert mycket angelägna om en smak av Vegas liv , så vi tittade på en mängd olika sätt och ansträngning samt olika typer av metoder som antagits , som alla byggde på uppfattningen att olika i Vegas livsmål tidigare . Således verkar det enligt vår uppfattning finns det vissa människor som försöker hitta och samla rikedomar så mycket som möjligt , eftersom de förutsätter att de skatter som kommer att uppnås sakinah liv . Det strävar också efter att ge näring och försköna kroppen , för i deras sinnen Vegas livet ligger i skönheten i den fysiska hälsan och kroppsform . Det finns också uppfattningen att man kan få liv VEGAS enbart på maten utsökt och varierande , rymligt vardagsrum och magnifik , samt makar och vacker , så de strävar med alla krafter för att få det hela . Men , kära läsare , måste vi veta och förstå i förväg vad den verkliga karaktär Vegas liv i ett inhemskt liv .

I själva verket kärnan i livet att Vegas är ett liv som bygger Mawaddah warohmah ( kärlek och tillgivenhet ) av Allah Subhanahu wata'ala Skaparen av detta universum . Det är ett liv dirihdoi Gud , där aktörer / människor som ständigt försöker leva livet och söker Allahs välbehag och hans apostel , genom att göra något av det han blev tillsagd och lämnade allt det som är förbjudet av Allah och hans apostel .

Till sist , att kärnan i ett hem liv som Vegas ligger på insikten / genomförande av religiösa värden i familjelivet som syftar till att hitta välsignelser Allah Subhanahu wata'ala . Eftersom det är den typ av sinnesfrid ( Vegas ) är det lugn som styrs av religion och kommer från Allah Subhanahu wata'ala , som Allah säger ( vilket betyder ) :

" Han är den som har sänkt Vegas ( lugn ) i hjärtat på dem som anser att deras tro växte bredvid sin tro ( som redan finns ) . " ( Al - Fath : 4 )

VÄGLEDNING I Rasulullah gift liv

Profeten 'aleihi wa sallam som uswatun hasanah (goda förebilder ) som har vägledande exemplariskt gift liv för sitt folk för att uppnå en inhemsk liv sakinah Mawaddah warohmah . Vägledningen antingen oralt genom ord av hans 'aleihi wa sallam eller i amaliah , nämligen åtgärder / exemplen han Allah ' aleihi wa sallam gjorde. Bland dem är Profeten 'aleihi wa sallam alltid menghasung en man och hustru att dela Ta'awun ( snälla hjälp , skuldra vid skuldra , hjälpa hjälpmedel ) och samarbetar med varandra i form av råd och påminna varandra i godhet och fromhet , som orden han ' aleihi wa sallam :

استوصوا بالنساء فإن المرأة خلقت من ضلع وإن أعوج شيء في الضلع أعلاه فإن ذهبت تقيمه كسرته وإن تركته لم يزل أعوج فاستوصوا بالنساء

" Förmana era hustrur på ett bra sätt , för i själva verket Joko Warino Blog kvinnan skapades från en krokig revben och den mest krokiga delen av revbenet är toppen ( topp ) , så om du ( mannens ) svårt att räta ut det ( guidad ) , säkert du kommer att bryta det . Och om du låter det ( dvs. det inte leda honom ) , så kommer det att förbli krokig . Förmana fruar ( kvinnor) på ett bra sätt . " ( Överenskomna . Hadith shohih , från följeslagare Abu Hurayrah radhiallahu ' anhu )

I hadith ser vi hur Profeten 'aleihi wa sallam vägledande män att ständigt utbilda och ge råd till sina fruar på ett sätt som är snäll , mild och kontinuerlig eller kontinuerligt in med henne . Detta indikeras med ordet i hans 'aleihi wa sallam :

وإن تركته لم يزل أعوج

det vill säga , " om du inte råda sina män ( fruar ) , de förblir i ett böjt tillstånd , " vilket innebär att förblir i ett tillstånd av falska och felaktiga . Eftersom kvinnan är svag och saknar förnuft och religion , samt ha den typ av ohederlighet , eftersom den skapades från ett böjt revben , som nämns i hadithen , så alltid ta råd .

Men inte ens denna regel rekommenderas också för en hustru att ge råd till sin man på ett bra sätt i alla fall , för det krävs det råd för någon. Och för alla som har möjlighet att låta gjort. Allah Subhanahu wata'ala säger ( betydelsen) :

" Och råd uppmanas att hålla sig till sanningen och rådde biträde som uppfyller tålamod . " ( Al- ' Asr : 3 )

Profeten 'aleihi wa sallam sade :

الدين النصيحة

" Religionen är råd . " ( Berättad av Muslim . 55 )

Så ett hushåll kommer att förbli robust och kommer att uppnå ett liv VEGAS , om Gud vill , i närvaro av ömsesidig rådgivning i godhet och fromhet .

Mabeos Blog MELLAN TIPS / HUR GÖR LIVET sakinah

1 . dhikr

Vet , med dhikr och Dhikr Allah , då skulle man få lugn i livet ( Vegas ) . Allah Subhanahu wata'ala säger ( betydelsen) :

" Vet , med dhikr av Allah , ( den ) hjärta ( själen ) att ( be) tyst . " ( Ar - Ra'd : 28 )

Bra minne med en speciell betydelse , det vill säga dhikr - minne melafazhkan viss föreskriven , till exempel :

أستغفرالله ,

och andra, samt med den allmänna innebörden av dhikr , dvs givet , att inkludera / inkluderar alla typer av dyrkan eller våld som utförs en tjänare för att komma ihåg Allah Subhanahu wata'ala , liksom bön , shoum ( fastande ) , shodaqoh , etc. .

2 . Studera religion

Allahs sändebud alaihi wa sallam sade :

ما اجتمع قوم في بيت من بيوت الله يتلون كتاب الله ويتدارسونه بينهم إلا نزلت عليهم السكينة

" Det är att samla ett folk / gruppbostad i ett av husen i Allahs ( moskéer ) , ( som ) de läser Koranen och studera den bland dem , förutom att gå ner ( från Allah Subhanahu wata'ala ) till dem som sakinah ( lugn ) . " ( Överenskomna . Hadith shohih , från följeslagare Abu Hurayrah radhiallahu ' anhu )

I ovanstående hadith , Profeten ' aleihi wa sallam ge glada budskapet till dem som studerar Koranen ( religiös kunskap ) , både genom att lära sig att läsa och att läsa Koranen med samma innebörd och Tafsir , nämligen att Allah kommer att minska när Sakinah ( frid i själen ) på dem.

Kära läsare , så bland flera saker som kan användas som tips för att uppnå och upprätthålla hushåll Vegas . Allah vet bäst . Förhoppningsvis snabb bedömning Pulau Pari kan tillämpas i familjelivet som Gud gjort oss en familj familj sakinah Mawaddah warohmah . Ameen , Ya Rabbal alamiin .

0 komentar:

Posting Komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Free Samples By Mail